Намерих им телефона и адреса и утре ще ги прослушам, ама един колега със 2.0 TS каза че нямали инструменти. А ориентировъчно за какви суми става въпрос?
Известие
Collapse
No announcement yet.
145 1.4TS заглъхва, дави се...
Collapse
X
-
Идеята е да се види дали е зацепен правилно, иначе с маркера е ОК, ама ако не е зацепен правилноAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Зацепване
Да сигурно нямат но в Ауто Италия София имат и им ги пращат /два железни фиксатора/. Струваше ми 70 лв само за работа така че ако има нещо за смяна ползвай момента.97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Е, ходих до Аутоиталия и нямат такъв инструмент, трябваше ми половин час да обясня за какво ми трябва и ударих на камък. Ако става такъв за 2.0 16V, то Danail QV има. Направо не знам какво да правя. Иначе проверих за ремък-50лв, ролки-113лв и 32лв, ремонтен кит за вариатора във Варна няма, ще трябва да се поръчва от Вантотрейд-София. Голяма гадостAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Първоначално публикувано от boianЕ, ходих до Аутоиталия и нямат такъв инструмент, трябваше ми половин час да обясня за какво ми трябва и ударих на камък. Ако става такъв за 2.0 16V, то Danail QV има. Направо не знам какво да правя. Иначе проверих за ремък-50лв, ролки-113лв и 32лв, ремонтен кит за вариатора във Варна няма, ще трябва да се поръчва от Вантотрейд-София. Голяма гадост
ремъка е 23лв - Дайко, ролките - едната 100тина другата зависи от болта
кита от склад
...'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Днес ми сервираха че нямали практика да им пращат инструменти от София и кво праим- ми нищо.А аз сега се сетих че на Типо-то/ двувалка/ ми правеше същите мизерии със забиването на муцуната и се оказа че ангр ремък, който го смених като я купувах е бил менте и при рязко натоварване се разтяга и се губи центровката на 2-та вала. Смених го пак и се оправи. Та може и тука да е подобен проблема. А София ми е далече и като км и като време и като пари
Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Аре у ВТ аз и без това се глася да сменям вариатора като съм готов с парите ще пиша ЛС за да се разберем и така и така ще поръчат фиксаторите...Ти нали за ТС питаш все пак97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
Comment
-
Да, за ТS става въпрос. Ако тези фиксатори стават за всички мотори-1.4, 1.6, 1.8 добре, ще изчакам и ще дойда до В. Търново, а и трябва да си поръчам и кит за вариатора. Миналата година май месец пак бях, ама на екскурзийкаAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Преди 1 час го поръчах от Вантотрейд. А защо да не бързам? И с тези фиксатори ще установят ли дали са зацепени правилно валовете? Малко офтопик, ама видях че на дясното огледало за задно виждане от долната страна има една пъпка, би трябвало да е датчик за температура, ама на километража не ми излиза нищо, а на 156 излиза температурата
Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Първоначално публикувано от boianПреди 1 час го поръчах от Вантотрейд. А защо да не бързам? И с тези фиксатори ще установят ли дали са зацепени правилно валовете? Малко офтопик, ама видях че на дясното огледало за задно виждане от долната страна има една пъпка, би трябвало да е датчик за температура, ама на километража не ми излиза нищо, а на 156 излиза температурата
2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Горивна смес
Та да се върнем на темата. Значи и аз имам този проблем и започнах да разплитам кълбото. Всичко се изпосмени филтри, ламбда сонда / не и работеше подгряването/, темп. датчик, чистих дебитомера и дросела и все по-близо съм и по близо, звука на двигателя се смени немога да си позная колата на свободен ход само дюзите се чуват равномерно и малко тракане от вариятора/ изключил съм му селеноида/.
Въпреки това сутрин за много кратко време докато премести стрелката от 40 на 50 градуса като натисна рязко газ от тихите обороти ,заглъхва за момент и се форсира./регулатора като понижи оборотите тогава се появявя/ Като направи 60 всичко изчезва. При 80 градуса на свободен ход само за части от секундата се усеща и се чува изпукване от ауспуха - неизгорял бензин.
Свещи или нещо не ми е добре по горивната смес при прехода от свободен ход под 900 об към високи обороти ?
п.с. а и вариятора ми е за смяна97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
Comment
Comment